Schadelijk lawaai? Zo ga je ermee om

Schadelijk lawaai? Zo ga je ermee om

Gehoorschade is definitief. Echter, op vrijwel elke werkvloer heb je te maken met schadelijk lawaai. motoren, ruis, zwaar verkeer of zwaar gereedschap. Preventie is dus essentieel. Hoe pak je dat effectief aan?


Lawaai laat zich niet zomaar tegenhouden. Het is ongrijpbaar en het verplaatst zich bijna overal doorheen. Bovendien is er vaak weinig draagvlak voor bescherming. Het probleem is dat dit gevaar onderschat wordt: veel lawaai uit zich namelijk niet direct in gehoorschade. Maar in de loop der tijd raken de zenuwen beschadigd. Hierdoor duurt het soms jaren voordat een medewerker het in de gaten krijgt. En op dat moment is de werkgever aansprakelijk.

Oplossing op maat

Om effectieve maatregelen te nemen, hebben wij gehoorschade in kaart gebracht. Deze informatie hebben we gebundeld in een handzame White Paper van 13 pagina's. We behandelen de rechten en plichten van de medewerker en de verschillende preventiemogelijkheden, afhankelijk van uw werkplek. Daarnaast helpen we om de maatregelen in uw team te implementeren en draagvlak te creëren. 
Checklist Hittestress

 

Met deze White Paper (13 pagina's):

  1. Brengt u zelf de risico's in kaart
  2. Ontdekt u wat de gevolgen en oorzaken zijn
  3. Helpen we u de juiste maatregelen te nemen
  4. En ontvangt u een Eén-twee-test GehoorschadeDownload hier uw White Paper

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. We kunnen uw e-mailadres gebruiken om aanvullende informatie rondom dit thema toe te zenden. Bekijk hier de aanvullende Voorwaarden omtrent White Papers.