Grondig advies

Persoonlijk contact

Betrouwbare levering

Er zijn vaak veel vragen omtrent PBM-gebruik. De juiste antwoorden kunnen u helpen en monden uit in goede voornemens. Goede voornemens zijn nooit verkeerd, maar… blijf daarin wel praktisch. Hieronder 4 vragen over uw PBM-pakket.

1. Passen de PBM bij de risico’s van vandaag?

Wellicht zijn er inmiddels risico’s bijgekomen of juist verdwenen. Het kan dus zomaar zijn dat u zich voor risico’s beschermd die niet aanwezig zijn. 

Andersom kan het natuurlijk ook! We zien maar al te vaak dat medewerkers denken dat ze beschermd werken, maar onbewust risico lopen!

2. Voldoen uw PBM aan de recente wetgeving?

Niet alleen het werk kan veranderen, maar ook de wetgeving. Er verandert nog weleens wat omtrent de normeringen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe snijklassen voor handschoenen. Daarnaast hebben PBM een bepaalde levensduur of moeten ze opnieuw gecertificeerd worden. Als u de juiste keuzes maakt, werken uw medewerkers niet alleen veilig, maar voldoet u dus ook aan de wet- en regelgeving.

3. Werkt u met Persoonlijke 'Belemmeringsmiddelen'?

PBM zijn vaak berucht vanwege hun ongemak. Gewicht, zweten, kriebelen: het werk wordt er vaak niet comfortabeler op. Maar nieuwe ontwikkelingen maken de PBM vaak comfortabeler. Denk aan lichtgewicht veiligheidshelmen of –brillen of persoonlijke gehoorbescherming. Fijne PBM zorgen voor meer draagvlak en dus meer veiligheid.

4. Worden PBM naar behoren gebruikt?

De praktijk wijst uit dat zo’n 40% van de PBM niet of op een verkeerde manier gebruikt wordt! Denk aan oorplugjes die niet goed zitten of overalls die open staan. Jammer van de PBM, maar vooral van uw medewerker. Want hierdoor loopt hij nog steeds serieuze risico’s. 

Daarnaast is onderhoud ook cruciaal voor de veiligheid. Versleten handschoenen of verroeste valbeveiliging blijken helaas geen uitzondering. De oplossing zit hem in goede voorlichting. Dit zorgt voor beter gebruik en voor beter onderhoud. Zorg dus dat uw medewerker weet wat hij moet doen en waarom.

 

persoonlijke beschermingsmiddelen

De antwoorden:

Om al deze issues het hoofd te bieden, hebben wij de PBM-scan in het leven geroepen: een objectieve inventarisatie van uw kleding en PBM. Onze PBM-adviseur bezoekt de werkplek, brengt de risico’s in kaart en neemt het huidige PBM-pakket door. Op basis van de inventarisatie volgt er een gedegen rapport met bevindingen en aanbevelingen voor uw organisatie.

Vaak kan het veiliger, comfortabeler, efficiënter, voordeliger of duurzamer. Met het rapport kunt u nieuwe keuzes maken voor het nieuwe jaar.

Goede voornemens zijn nooit verkeerd. Maar blijf wel praktisch. Eenmaal per jaar een stevige inventarisatie zorgt voor een slim en efficiënt PBM-pakket. Zo bent u weer klaar voor een veilig jaar.

 

Een goed nieuwjaar gewenst!


 


PRO-account
Kleding bestellen voor uzelf of uw werknemers

Budgetbeheersing en overzicht in één systeem!

 

Bedrijfskleding
Creëer een professionele en uniforme uitstraling!

Alle informatie over een kledingpakket in eigen stijl

 

Huisstijl
Stel je kledingpakket zelf samen

Uitstraling van uw personeel wordt steeds belangrijker.

artikelen geselecteerd

^
U gebruikt Internet Explorer in compatibiliteitsweergave. Hiervoor bieden wij geen ondersteuning. U kunt de compatibiliteitsweergave uitschakelen door op het tandwiel icoontje te klikken en vervolgens op het menu item "Instellingen voor Compatibiliteitsweergave" te klikken. Vink het vakje "Alle websites met de compatibiliteitsweergave weergeven" uit. Klik op sluiten.