Grondig advies

Persoonlijk contact

Betrouwbare levering

Belasting door hitte is een serieus probleem. Of het nou in de volle zon is of in een industriehal; hitte heeft impact op productiviteit en gezondheid. Koelvesten en andere producten zijn speciaal ontwikkeld voor verkoeling tijdens (extreem) warme werkomstandigheden. Onze oplossing zorgt voor een lagere hittebelasting. Hiermee creëert u een veiligere en comfortabelere werkomgeving met energieke medewerkers.
 
 Productadvies aanvragen
 
 
powered by Typeform
 

Koelvesten:

Uitlegvideo
Werking
Producten
Downloads
Advies

De koelvesten zijn comfortabel, nauwsluitend, lichtgewicht en zeer gebruiksvriendelijk. Door een slim ontwerp koelen ze het gehele lichaam. Er zijn geen koelingselementen, extra gels of chemicaliën nodig.

 

Hoe werken koelvesten?

Koelvesten maken gebruik van je bloedsomloop. Het hart pompt het warme bloed naar de aders onder het huidsoppervlak. Je lichaam straalt de overtollige hitte uit waardoor het lichaam afkoelt. Door lichaamsvocht te verdampen koelt je huid verder af. Het afgekoelde bloed wordt weer verder gepompt, waardoor je gehele lichaam afkoelt.

Koelproducten helpen hierbij: ze zitten op strategische plaatsen waar dicht onder de huid veel bloed wordt gepompt. De koelproducten versnellen zo het proces van afkoelen. Dat kan op 3 verschillende manieren: koelelementen, verdampen of onderdompelen:
 
 

 

Koelvesten met verdamping

Deze koelvesten hebben een klein waterreservoir. Het water verspreidt zich in het hele vest. Het water verdampt gedurende 8 uur via de gaatjes aan de buitenzijde. Tot die tijd blijft het water koelen zodat u lange tijd gekoeld kunt werken.

Beschikbaarheid opvragen 

 


Koelvesten met Coolpacs

Deze koelvesten zijn geschikt voor werkzaamheden warme omgevingen. In het vest is ruimte voor 4 koelingselementen (pacs) die verwisselbaar zijn. Bovendien is dit koelvest geschikt om onder andere kleding te dragen zoals brandwerende overalls. Hierdoor is het optimaal geschikt voor smelten, lassen of blussen. Er zijn 3 type pacs die u afhankelijk van de temperatuur kunt gebruiken. Bij langdurige werkzaamheden is het aan te raden om een extra set pacs bij te bestellen.

Beschikbaarheid opvragen


Koelvesten met onderdompeling

Dit koelvest maken we helemaal nat van buiten. Door een waterdichte laag blijf je zelf droog. Gedurende 8 uur verdampt het water waardoor je zelf gekoeld kunt werken.

Beschikbaarheid opvragen
Downloads koelvesten

Poster over hitte op de werkvloer
Onophoudelijk werken in de hitte is gevaarlijk. Maak je medewerkers bewust van de risico's. Hang deze poster op en geef ze tips en uitleg hoe ze hiermee moeten omgaan.

Bekijk de poster hier 
E-paper: maatregelen bij hitte 
Hoe herken je hittestress? En welke maatregelen moet u nemen? Met deze E-paper over hitte op de werkvloer heeft u een leerzaam document in handen om hittestress aan te pakken. 

Bekijk de E-paper hier 
 

Advies koelvesten

Komt u er niet uit? Bel mij dan gerust voor aanvullend advies. Ik vind het belangrijk dat u een veilige keuze maakt!

Batina - Operationeel PBM-adviseur
0184-434455  info@veiliggoed.nl  
 
 

Hitte
Voorkom een hitteberoerte!

Hoe ga je om met hoge temperaturen op het werk?

Succesverhalen
Klantcases

Lees hier hoe wij onze klanten blij maken

artikelen geselecteerd

^
U gebruikt Internet Explorer in compatibiliteitsweergave. Hiervoor bieden wij geen ondersteuning. U kunt de compatibiliteitsweergave uitschakelen door op het tandwiel icoontje te klikken en vervolgens op het menu item "Instellingen voor Compatibiliteitsweergave" te klikken. Vink het vakje "Alle websites met de compatibiliteitsweergave weergeven" uit. Klik op sluiten.