Grondig advies

Persoonlijk contact

Betrouwbare levering

Ziet u ook wel eens die ene werknemer op het dak? Keurig z’n valbeveiliging om. Maar… zijn lijn is niet aangesloten aan de verankering. Want hij moet eventjes bij dat ene hoekje. En dat geldt ook voor z’n stofmasker, gehoorbescherming en helm. Laten we hem Kees noemen. Kees ziet de korte termijn voordelen van onbeschermd werken:

Valbeveiliging PBM

 

1. Comfortabel

“Ideaal die bewegingsvrijheid. Als ik m’n laddertje op en af ga, hoef ik niet telkens mijn lijn vast te maken. Bovendien ben ik een stuk lichter, waardoor ik minder snel moe ben. Ik draag geen zwaar, warm en schurend harnas. Sterker nog: in de zomer kan ik lekker in m’n blote bast werken.”

2. Goedkoper

“Vertel het maar niet verder, maar m’n klanten zijn er eigenlijk ook wel blij mee. Zij hoeven de kosten voor al die dure PBM niet te betalen. Daardoor heb ik altijd concurrentievoordeel bij aanbestedingen. Valbeveiliging is niet alleen duur in aanschaf, maar vereist ook onderhoud en keuring. Bovendien zit er een maximale levensduur op, waardoor ik vroeg of laat nieuwe moet kopen.”

Valbeveiliging PBM

3. Productiever

“Focus op m’n werk in plaats van veiligheid. Geen toolbox, training of veiligheidsinstructies. Als ik ’s ochtends aankom, ga ik direct aan de slag, zonder al die irritante checks. Ik pak dat zonnepaneel, zet hem op m’n schouder en klim vlot de ladder op. Bovendien heb ik altijd m’n handen vrij om lekker door te werken.”

4. Efficiënter

“Het is onzin om je volledig te beveiligen, terwijl er toch nooit wat gebeurt. Zoals gezegd kan ik me zo beter concentreren op hard werken. Meer projecten draaien voor minder kosten. Bovendien vinden de vakantiewerkers het ook wel lekker dat ik zo makkelijk ben.”

Werkt u ook net als Kees? Dan herkent u de korte termijn voordelen vast wel. Met een beetje mazzel komt u ook vandaag weer heelhuids thuis. Waagt u morgen weer de gok?

 

 

PBM-adviseur    PBM-adviseur   

PBM-adviseur
Alexander Oudshoorn

PBM-adviseur
Stefan de wit

 

Wij werken liever anders: persoonlijke bescherming begint met bewustwording van de gevaren. Als veiligheid ‘tussen je oren zit’, blijf je gemotiveerd om er een gewoonte van te maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je medewerkers. Onbeschermd werken lijkt makkelijk, maar is not done!

Want reken maar: een bedrijfsongeval is niet efficiënt, niet productief, niet goedkoop en zeker niet comfortabel!

PRO-account
Kleding bestellen voor uzelf of uw werknemers

Budgetbeheersing en overzicht in één systeem!

 

Bedrijfskleding
Creëer een professionele en uniforme uitstraling!

Alle informatie over een kledingpakket in eigen stijl

 

Huisstijl
Stel je kledingpakket zelf samen

Uitstraling van uw personeel wordt steeds belangrijker.

artikelen geselecteerd

^
U gebruikt Internet Explorer in compatibiliteitsweergave. Hiervoor bieden wij geen ondersteuning. U kunt de compatibiliteitsweergave uitschakelen door op het tandwiel icoontje te klikken en vervolgens op het menu item "Instellingen voor Compatibiliteitsweergave" te klikken. Vink het vakje "Alle websites met de compatibiliteitsweergave weergeven" uit. Klik op sluiten.