Grondig advies

Persoonlijk contact

Betrouwbare levering


Naast het gebruik van PBM, zijn kennis en vaardigheden essentieel voor persoonlijke veiligheid. In de praktijk blijkt namelijk dat een groot deel van de PBM verkeerd worden gebruikt. Onderricht is dus essentieel!

Veel werknemers dénken dat ze beschermd zijn. Schijnveiligheid noemen we dat. Het is natuurlijk verschrikkelijk als achteraf blijkt dat de PBM niet hebben gewerkt. Want dan is het te laat. Enkele voorbeelden:
  • Lassen met niet-vlamvertragende overalls;
  • Het dragen van vervuilde adembescherming;
  • Gehoorbescherming met onvoldoende demping;
  • Valbeveiliging met te lange lijnen;
  • Verkeerd onderhoud van de PBM;
Door de jaren heen hebben onze adviseurs veel ervaring opgebouwd. Deze kennis zetten ze in om het PBM-gebruik te verbeteren. Gebruikersinstructies, toolboxen en trainingen zijn daar mooie instrumenten voor!
 

Gebruikersinstructie
De implementatie van nieuwe PBM of kleding is altijd een belangrijk moment. Is er voldoende draagvlak? Is er voldoende kennis over het gebruik? Waar beschermt het tegen en waartegen niet? Hoe moet je het onderhouden? Zo'n moment is een kans om het PBM-gebruik te stimuleren.

In zo'n geval kunnen we een instructie verzorgen. Door middel van een meeting of met een instructieboekje dat de werknemers altijd bij zich hebben. Hierin gaan we in op de noodzaak van het gebruik en natuurlijk hoe de PBM gebruikt en onderhouden moet worden.

 Informatie opvragen 
 

Toolbox
Soms is het nodig om het risicobewustzijn te verhogen. Er zijn bijvoorbeeld werknemers die niet op de hoogte zijn van het risico, het risico onderschatten, of niet gemotiveerd om PBM te gebruiken. In zo'n geval is een toolbox een goed hulpmiddel.

In een toolbox verdiepen we ons in het risico, geven we uitleg over de wet- en regelgeving en leggen we de functie van PBM uit. Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om verdiepende vragen te stellen over het hoe en waarom van de betreffende PBM.

Informatie opvragen 
 

Training
Voor sommige functies is training onmisbaar. Sommige PBM vereisen kennis en vaardigheden voor goed gebruik. Denk bijvoorbeeld aan valbeveiliging waarbij we jaarlijks tientallen trainingen geven. Maar dat kan ook voor chemie-bestendige kleding, adembescherming of reddingsvesten.

In samenwerking met u stellen we een gedegen training samen waardoor uw medewerkers veilig de werkvloer op kunnen!

Informatie opvragen 
 

Vragen?
Neem dan contact op met strategisch PBM-adviseur Patrick. Hij weet welk type training in welke situatie relevant is.
 E-mail    0184 434 455
 

PBM-scan
Inventariseer de risico's op de werkvloer

Met een PBM-scan nemen we het risico per functie door.

Onderhoud en keuring
Zorg goed voor je kleding en PBM

Een PBM met lange levensduur is veiliger en voordeliger.

 

Huisstijl
Stel je kledingpakket zelf samen

Uitstraling van uw personeel wordt steeds belangrijker.

artikelen geselecteerd

^
U gebruikt Internet Explorer in compatibiliteitsweergave. Hiervoor bieden wij geen ondersteuning. U kunt de compatibiliteitsweergave uitschakelen door op het tandwiel icoontje te klikken en vervolgens op het menu item "Instellingen voor Compatibiliteitsweergave" te klikken. Vink het vakje "Alle websites met de compatibiliteitsweergave weergeven" uit. Klik op sluiten.