Over Wijngaarden VeiligGoed

Over Wijngaarden VeiligGoed

Onze maatschappij en economie is voor een groot deel afhankelijk van harde werkers: Operators die onze fabrieken laten draaien, Scheepsbouwers die onze schepen bouwen en wegenbouwers die onze infrastructuur onderhouden. Daarbij stellen ze zich bloot aan allerhande risico’s en gevaren.

Ondanks alle aandacht voor veiligheid, gebeuren er jaarlijks nog veel ongevallen op de werkvloer. Een groot deel speelt zich af in de bouw, industrie en offshore. De oorzaak ligt veelal in het niet of verkeerd gebruik van PBM en beschermende kleding. De gebruiker is zich vaak niet bewust van de risico’s en onbekend met de wet- en regelgeving. Hierdoor ontstaat een kloof tussen de wettelijke verplichting en de toepassing in de dagelijkse praktijk.

Draagvlak en goed gebruik

Als Wijngaarden VeiligGoed willen we bijdragen aan het dichten van deze kloof. Iedereen verdient een veilige en comfortabele werkomgeving. Onze kracht ligt in het aanbieden van hoogwaardige bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Hierbij is expertise van het product en de toepassing van essentieel belang.

Daarnaast vinden we dat het draagvlak voor bewust veilig werken versterkt moet worden. Deze behandelen we in onze 3 productwaarden. Hierbij is expertise van het product en de toepassing van essentieel belang. Zo worden werkomgevingen écht veilig.

 

Wij focussen ons op persoonlijke veiligheid in de volgende sectoren:
• (Petro)chemische industrie
• Industrie & offshore
• Bouw & installatie
• Bosbouw & groenvoorziening
• Transport & logistiek
• (Semi) Overheid

Rentmeesterschap

Wijngaarden VeiligGoed heeft de overtuiging dat we verantwoord moeten omgaan met onze leefomgeving en de natuur. Dit heeft dagelijks invloed op ons handelen met mensen en middelen. Momenteel zijn veel veiligheidsoplossingen niet duurzaam of het verbruik is vaak onnodig hoog. Wij vinden dan ook dat er groene alternatieven aangeboden moeten worden op het gebied van PBM en bedrijfskleding.

U HERKENT ONZE SAMENWERKING AAN DE VOLGENDE 5 PIJLERS:

 

 Kennis en kunde

Door jarenlange ervaring hebben we veel expertise rondom bedrijfskleding en PBM. We zijn niet voor niets lid van de Vereniging Veilig & Gezond Werken: onze vertegenwoordigers zijn opgeleid tot PBM-adviseur en door frequente training zijn we bekend met de wet- en regelgeving. We voorzien u graag van advies voor specifieke werkomstandigheden en beantwoorden graag uw vragen rondom veilig werken.

 Persoonlijk

Wij hechten veel waarde aan het continu opbouwen en onderhouden van langdurige partnerships. Dit realiseren we door vaste aanspreekpunten binnen VeiligGoed. Door snelle reacties, oplossingsgericht denken en flexibele leveringen zijn klanttevredenheid en vertrouwen voor ons vanzelfsprekend.

 Betrouwbaarheid

Transparantie en heldere afspraken zijn voor ons en onze klanten belangrijk. Wij willen deze afspraken niet alleen nakomen, maar ook overtreffen. Dit realiseren we door structurele, tijdige levering en heldere communicatie over levertijden.

 Ontzorgen

Wij ontzorgen u graag op het gebied van werkveiligheid, comfort en uitstraling. Doordat we een diep en breed assortiment hebben op het vlak van persoonlijke veiligheid, vinden we altijd een oplossing voor uw veiligheidsvraagstuk. Daarbij hebben we ook oog voor onderhoud, zoals reiniging, reparatie, keuring of vervangen van bedrijfskleding en PBM. Om dit zo efficiënt mogelijk te regelen, ontzorgen we uw logistieke afdeling door bij medewerkers thuis te leveren. Toch houdt u zelf optimaal overzicht door middel van veiligheidsscans, budgetbeheersing en bestelrapportages.

 Innovatief

Als Wijngaarden VeiligGoed vallen we op door samen met klanten en producenten voortdurend innovatieve producten te introduceren. We bieden nieuwe oplossingen die aansluiten op complexe vraagstukken rondom veiligheid en comfort. Enkele voorbeelden waar we trots op zijn, zijn onze koelvesten, de PBM-store en de ontwikkeling van tropen-overalls. Hierdoor worden veiligheid en comfort steeds verder ontwikkeld. Maar ook circulariteit en duurzaamheid zijn belangrijke aandachtspunten die we steeds verder doorvoeren in onze producten.