Grondig advies

Persoonlijk contact

Betrouwbare levering

Corona Sneltest


Corona sneltest

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag, levert VeiligGoed nu ook sets met Corona sneltests voor bedrijven. De test is eenvoudig uit te voeren en u hebt binnen 15 minuten de uitslag. 

Elke set bestaat uit: 
 • 20 Testcassettes
 • 20 Steriele wattenstaafjes
 • 20 Testbuizen en druppelaars
 • 1 Werkstation
 • 2 Buffers
 • 1 Bijsluiter
De teststrip bestaat uit de volgende onderdelen: monsterblok, reagensblok, reactiemembraam en absorptieblok.

 Bestellen  Contact opnemen

Toelichting corona sneltest

De Coronatest Cassette (Swab) is een test voor de detectie van nucleocapside proteïne antigeen van SARS-CoV-2. Het is bedoeld ter ondersteuning van snelle diagnose van SARS-CoV-2-infecties. De Test Cassette maakt geen onderscheid tussen SARS-CoV en SARS-CoV-2.
 

Testprocedure

Laat het testapparaat, testmonster en de buffer op kamertemperatuur komen (15-30°C) alvorens te testen.
 1. Neem een monster met het wattenstaafje achter in de neusholte
 2. Plaats 10 druppels van de (testoplossing)buffer in het bijgeleverde reageerbuisje
 3. Plaats het monster in het buisje en draai deze 6 maal rond. Laat het 1 minuut weken. Verwijder daarna het wattenstaafje en plaats het dopje op het buisje
 4. Leg het testapparaat klaar en plaats een mondstuk met filter in de testbuis. Voeg 4 druppels van de testoplossing toe.
 5. Wacht op het verschijnen van de 2 gekleurde banden. Het resultaat dient binnen 15 minuten te worden afgelezen. Na 20 minuten dient het resultaat niet meer geïnterpreteerd te worden

Betrouwbaarheid corona sneltest

​De Corona sneltest heeft een nauwkeurigheid van 96,3%. De sensitiviteit is 86,7% en de specificiteit is 100%. Diverse studies bevestigen dit. 

Coronavirus Ag snelle testcassette (wattenstaafje) Is geregistreerd in de EU, in Duitsland (Hamburg) op 14-04-2020, registratienummer DE / CA05 / IvD-238321-1355-00.
 
 Bestellen  Contact opnemen

Veelgestelde vragen corona sneltest

Hoe werkt de sneltest? <
De uitvoering is eenvoudig. Er wordt net als bij een PCR-test een swab afgenomen om wat mond- en neusvocht te verzamelen. Dat wordt in een vloeistof gedoopt, vervolgens wordt een beetje vloeistof op een speciale houder gedruppeld. Vijftien minuten later is de testuitslag zichtbaar.
Is het goedgekeurd door het RIVM? <
Deze test is (nog) niet getest door het RIVM. Dit is namelijk een langzaam proces wat veel tijd in beslag neemt. Er zijn wel twee andere testen goedgekeurd, maar deze zijn allemaal uitverkocht. De fabrikant is voor een andere test bij de NL overheid goedgekeurd.
Hoe betrouwbaar is deze test? <
De Corona sneltest heeft een nauwkeurigheid van 96,3%. De sensitiviteit is 86,7% en de specificiteit is 100%. Diverse studies bevestigen dit. 

De sensitiviteit van een test is het percentage terecht positieve uitslagen onder de zieke personen. De specificiteit van een test is het percentage terecht negatieve testuitslagen onder de niet-zieke personen.

De test is geregistreerd bij een Notified Body in Duitsland met het registratienummer DE / CA05 / IvD-238321-1355-00. De Conformiteitsverklaring is bij ons opvraagbaar. 

Dr. H. Koeleman van het st. Franciscus Gasthuis heeft recent een onderzoek uitgevoerd met drie type Coronasneltesten. Onze test komt in dit onderzoek als beste uit de bus. Het onderzoek wordt vervolgd op grotere schaal. Deze informatie is opvraagbaar. 

Het Oxford University Hospitals heeft ook een grootschalig onderzoek uitgevoerd met goede resultaten. De Engelse overheid koopt deze testen op grote schaal in.
Is deze test beter dan de door de GGD uitgevoerde test? <
De GGD werkt met de zogeheten PCR testen. Momenteel doet het RIVM onderzoek om ook te werken met sneltesten en zijn de eerste sneltesten aangekocht.
Wat is het voordeel van een sneltest ten opzichte van de test van de PCR-testen? <
De sneltesten hebben duidelijke voordelen ten opzichte van de PCR-testen die nu gebruikt worden. De test werkt als een soort zwangerschapstest: het kost een kwartier om een uitslag te krijgen. 
Hoe vaak moet je de test uitvoeren? <
De test geeft een positieve of negatieve uitslag. Eenmaal testen is voldoende voor een indicatie. Bij een positieve test is het onze aanbeveling om vervolgens een PCR test te doen bij de GGD. Op deze manier heeft het RIVM ook voldoende zicht op de besmettingen.
Kan je het ook verkeerd doen? <
De test is eenvoudig uitvoerbaar zoals beschreven in de omschrijving. Voor een betrouwbare is uitslag is het belangrijk om de test volgens de instructies uit te voeren. 
Kan ik de test per stuk uitgeven? <
De testen zijn individueel verpakt in een doos van 20 stuks. Deze zijn niet per stuk uit te geven omdat een testmodule uit 20 testen bestaat. Wel is de verwachting dat er per stuk verpakte testen beschikbaar komen. Maar vooralsnog zijn deze er niet.
Wat kosten de testen? <
De snel testen kosten €24,50 per stuk en zijn per 20 stuks verpakt inclusief testmodule. Grotere volumes zijn mogelijk. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen. 
Hoe snel kunnen jullie leveren? <
De testen zijn vooralsnog op voorraad. Direct af te halen in Sliedrecht of ze kunnen verstuurd worden. Dan is de levertijd 1-2 werkdagen. 
Als ik positief getest ben moet ik dan nog naar de GGD om mij te laten testen?  <
Het is belangrijk om alsnog naar de GGD te gaan om te testen. Op deze manier heeft de GGD inzicht in de besmettingen en kan dan ook een bron- en contactonderzoek starten. 


Terug

artikelen geselecteerd

^
U gebruikt Internet Explorer in compatibiliteitsweergave. Hiervoor bieden wij geen ondersteuning. U kunt de compatibiliteitsweergave uitschakelen door op het tandwiel icoontje te klikken en vervolgens op het menu item "Instellingen voor Compatibiliteitsweergave" te klikken. Vink het vakje "Alle websites met de compatibiliteitsweergave weergeven" uit. Klik op sluiten.