Grondig advies

Persoonlijk contact

Betrouwbare levering

Koelschoenen


De meeste mensen die veel lopen, hebben last van warme voeten of zweetvoeten. En zeker wanneer je in een S3 genormeerde werkschoen rondloopt, want deze schoen is ook nog eens waterafstotend, waardoor er minimale ventilatie is. Wat zou het fijn zijn om een klein aircootje te hebben in je schoen.
 
Goed nieuws voor deze mensen! Deze schoen bestaat en is ook geen ver-van-je-bed show, maar gewoon een gekoelde werkschoen die voldoet aan de meest gestelde eisen. Daarnaast loopt de schoen ook nog eens goed door het fijne voetbed: een inlegzool met memoryfoam.

Nou voor de draad ermee! Hoe werkt het?
Als we kijken naar de voet, dan zien we dat de aders aan de bovenkant van de voet (de wreef) dicht langs de oppervlakte lopen. En dat is precies waar we willen koelen. Door je aders te koelen aan de bovenkant van je voet, creëer je het effect dat de voet koeler aanvoelt. Dit krijgen we voor elkaar door de 'dry cooling techniek' in de tong van de schoen. We vullen deze tong met water, waardoor er een proces van verdamping ontstaat. Dit zorgt ervoor dat warmte onttrokken wordt aan je voet en zo de temperatuur verlaagd.


In de praktijk:
Voordat je gaat werken, vul je de tong van je schoen met de meegeleverde spuit. De tong masseer je even goed uit en klaar ben je.

De duur van het effect ligt aan een paar zaken: de temperatuur van je voeten, de buitentemperatuur en ook welke sokken je draagt. In normale omstandigheden zal de schoen je de hele werkdag koelen tot 15 graden onder de buitentemperatuur.
 

De Fresh schoenen zijn in S3-genormeerd te verkrijgen in een hoog of laag model. Geschikt voor in de bouw en industrie. Een sportief model S1P is geschikt voor bijvoorbeeld de logistiek. Wil je zo'n schoen eens in het echt zien en ervaren? Kom dan gerust langs of maak een afspraak met Stefan.

Stefan
Strategisch PBM-adviseur
 Mail voor PBM-advies 
 Telefonisch contact 

 
 

Onze koelproducten


Deze schoen is een onderdeel van onze koelproducten. Koelproducten zorgen ervoor dat werknemers fris en productief blijven. Een warme werkomgeving kan namelijk een risico vormen. Met een slimme techniek zorgen we ervoor dat lichaamstemperatuur daalt. Dat kan met de Python Fresh schoen, maar ook met andere producten zoals koelvesten, koelhandoeken en koelpetten.

Meer info over koelproducten

Koelvesten
werk in de hitte? koelvesten houden u fris!

Koelproducten zijn speciaal ontwikkeld voor verkoeling tijdens (extreem) warme werkomstandigheden.

Hitte
Voorkom een hitteberoerte!

Hoe ga je om met hoge temperaturen op het werk?

Schoenen
Hoe kies je de juiste werkschoenen?

Productadvies over normen, merken, comfort en kwaliteit!

Terug

artikelen geselecteerd

^
U gebruikt Internet Explorer in compatibiliteitsweergave. Hiervoor bieden wij geen ondersteuning. U kunt de compatibiliteitsweergave uitschakelen door op het tandwiel icoontje te klikken en vervolgens op het menu item "Instellingen voor Compatibiliteitsweergave" te klikken. Vink het vakje "Alle websites met de compatibiliteitsweergave weergeven" uit. Klik op sluiten.