Grondig advies

Persoonlijk contact

Betrouwbare levering

Wie niet horen wil, moet maar voelen


Een bekend gezegde. Maar staan we hier achter? Neem je het risico dat je personeel gehoorschade oploopt vanwege het verkeerd (of het niet) gebruiken van gehoorbescherming? Het antwoord zal duidelijk zijn: nee!

Eventjes maar
Je hoort het nog weleens: even een gat boren. Even de machinekamer in. Even een extra sleufje frezen. Nog dagelijks zien we de voorbeelden om ons heen. Mensen die beseffen dat het 'eventjes’ zonder gehoorbescherming eigenlijk niet kan, maar toch kiezen voor het gemak. En de gevolgen zijn ook niet altijd direct merkbaar. Hierdoor denkt  (of doet) men alsof kortstondig lawaai niet schadelijk zou zijn.
 
Gehoorbescherming PBM
 
Onherstelbare schade
Effecten van geluidsbelasting worden dus vaak onderschat. Maar het is steeds meer bekend (dankzij alle media-aandacht) wat de gevolgen zijn. Geluidsoverlast levert namelijk onherstelbare schade op en kan zich uiten in tinnitus. Daarbij hoort iemand continue een geluid in z’n oren. Dat is zo frustrerend dat het zelfs tot depressiviteit kan leiden. In Nederland heeft 4% van de volwassenen deze aandoening. En de vrees bestaat dat dit percentage groeit…
 
“Ook kortstondig geluidsoverlast levert onherstelbare schade op”

Draagcomfort = draagvlak
Het effect van alle soorten bescherming staat of valt met het juiste gebruik. Als veiligheidskleding niet comfortabel zit, ga je het minder of helemaal niet dragen. Dat geldt ook voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Een gedegen gehoorkap is tijdens je (luidruchtige) werk een uitkomst. Maar vaak wordt het afgezet als je eigen werk voorbij is. Overleggen met gehoorkap is tamelijk lastig. Maar als er een andere machine aanstaat, blijft de kans op gehoorschade groot. Bovendien is er op de werkplek altijd kans op onverwacht lawaai!
Gehoorschade otoplastieken

Het alternatief
Hoe maak je veiligheid dus comfortabel? Er is slechts één middel dat beiden combineert: otoplastieken. Het grote voordeel van deze gehoorbescherming is dat er bescherming wordt gegarandeerd op momenten dat dit nodig is. Persoonlijke bescherming dus. Valt de belasting even weg, dan blijft er ruimte voor een gesprek en ook de achteruit rijdende vrachtwagen blijf je horen. Omdat de gehoorgang niet volledig wordt gesloten, is een otoplastiek nuttig én comfortabel.

Samengevat: wie wèl horen wil, moet kiezen. Kiezen voor persoonlijke bescherming.

Alexander
Strategisch PBM-adviseur
 Mail voor PBM-advies 
 Telefonisch contact
 


PRO-account
Kleding bestellen voor uzelf of uw werknemers

Budgetbeheersing en overzicht in één systeem!

 

Bedrijfskleding
Creëer een professionele en uniforme uitstraling!

Alle informatie over een kledingpakket in eigen stijl

 

Huisstijl
Stel je kledingpakket zelf samen

Uitstraling van uw personeel wordt steeds belangrijker.

Terug

artikelen geselecteerd

^
U gebruikt Internet Explorer in compatibiliteitsweergave. Hiervoor bieden wij geen ondersteuning. U kunt de compatibiliteitsweergave uitschakelen door op het tandwiel icoontje te klikken en vervolgens op het menu item "Instellingen voor Compatibiliteitsweergave" te klikken. Vink het vakje "Alle websites met de compatibiliteitsweergave weergeven" uit. Klik op sluiten.