Grondig advies

Persoonlijk contact

Betrouwbare levering

Gemeente Hardinxveld-Giessendam


Duurzaamheid is belangrijk, maar hoe geeft de overheid het goede voorbeeld? Gemeente Hardinxveld-Giessendam ging hiervoor in gesprek met Wijngaarden VeiligGoed. Samen zochten we naar verbetering rondom duurzaamheid in het gebruik van bedrijfskleding. Dit resulteerde in een recyclebaar kledingpakket voor de buitendienst. 
 
Lees hier het hele artikel in de krant
 

Daarnaast sluit de gemeente aan bij het inzamel- en recycletraject van Wijngaarden VeiligGoed. Dit garandeert dat de aangeschafte bedrijfskleding op een verantwoorde manier is geproduceerd en op een verantwoorde manier ook wordt afgedankt. 

Win-Winsituatie
Jaap van Houwelingen, bedrijfsleider buitendienst, ziet het als een logische stap om gebruik te maken van de mogelijkheden die de markt biedt op het gebied van duurzaamheid. ,,We zijn blij dat onze huidige leverancier kan voldoen aan onze vraag naar circulaire bedrijfskleding. Zowel op gebied van draagcomfort, slijtvastheid als wasbaarheid en prijsstelling leveren onze medewerkers er niet op in.” Afgeschreven kleding wordt vanaf nu opgehaald door Wijngaarden VeiligGoed en verwerkt tot nieuwe kleding. ,,Daar hebben we als buitendienst geen omkijken naar. Het betreft dus op elk gebied een "win-win" situatie.”

"Duurzaamheid is niet zomaar een ambitie,
maar iets wat inmiddels binnen handbereik ligt"

Verschillende bestemmingen
Circulaire kleding recyclen is een dynamisch proces. De eerste stappen worden al gezet bij de productie. Er moeten immers volledig recyclebare stoffen in de kleding verwerkt worden. Denk aan de drukknopen en ritsen. Deze worden nu gemaakt van kunststof en metaal. Deze fournituren worden gescheiden bij de inname en verwerkt tot grondstof voor onder andere isolatie en tuinbanken. Dit is dus half-circulair. Ook wel downcycling genoemd.

Circulair recyclen betekent dat de stof wordt hergebruikt voor een nieuwe grondstof. Dit gebeurt met de kledingstof: Hier wordt weer nieuwe kleding van gemaakt. De materialen krijgen dus verschillende bestemmingen, maar worden hoe dan ook hergebruikt.PBM-scan
Inventariseer de risico's op de werkvloer

Met een PBM-scan nemen we het risico per functie door.

Maatschappelijke betrokkenheid
Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid is hot. Maar hoe brengt VeiligGoed dat in praktijk?

 

Duurzaam kledingpakket
Hoe maken wij PBM duurzaam?

Lees hier alles over de ontwikkelingen van duurzame PBM

Terug

artikelen geselecteerd

^
U gebruikt Internet Explorer in compatibiliteitsweergave. Hiervoor bieden wij geen ondersteuning. U kunt de compatibiliteitsweergave uitschakelen door op het tandwiel icoontje te klikken en vervolgens op het menu item "Instellingen voor Compatibiliteitsweergave" te klikken. Vink het vakje "Alle websites met de compatibiliteitsweergave weergeven" uit. Klik op sluiten.