Maatschappelijke Verantwoordelijkheid in de praktijk

Maatschappelijke Verantwoordelijkheid in de praktijk

Duurzaamheid is hot. Maar hoe brengt VeiligGoed dat in praktijk? Hierin maken we een tweedeling tussen duurzaam ondernemen en ons productaanbod in duurzame alternatieven. Over dit laatste onderwerp vindt u meer informatie op onze pagina over duurzame werkkleding en PBM.

Wijngaarden VeiligGoed spant zich in om de directe en indirecte milieueffecten van haar activiteiten tot een minimum te beperken. Zo worden bijvoorbeeld kantoor en magazijn verwarmd en gekoeld met behulp van grondwater en warmtepompen, is overgegaan op energiezuinige verlichting, wordt afval gescheiden en werkkleding ingezameld voor recycling via Dutch aWEARness.

Verder wordt er op toegezien dat de producten die worden verkocht, op maatschappelijk verantwoorde wijze zijn geproduceerd. Alleen toeleveranciers die de wijze van productie met betrouwbare certificaten kunnen bewijzen, kwalificering zich voor toelevering. Het zorgvuldig beheersen van alle aspecten van het milieumanagementsysteem, wordt jaarlijks getoetst door Lloyd’s Register en bevestigd met een certificaat ISO 14001.


Video: Werking van de warmtepomp

Veiligheid

De branchevereniging Veilig & Gezond traint medewerkers van Wijngaarden VeiligGoed, zodat zij bekend zijn met de laatste normen en regelgeving op het gebied van veilige werkomstandigheden. Wijngaarden VeiligGoed onderscheidt zich zodoende met gedegen voorlichting aan haar klanten over veilige arbeidsomstandigheden. 

Veilig Gezond Werken

Hiervoor ontvangt zij jaarlijks de Groene Safety Sign Erkenning, wat betekent dat zij gekwalificeerd zijn om te adviseren op de volgende gebieden:

  • Arbeidsomstandigheden
  • Arbeidsveiligheid
  • Arbeidsgezondheid

Bekijk hier ons certificaat

Zelf ook duurzaam aan de slag? Kleed uw personeel aan met duurzame werkkleding of PBM.