Duurzame alternatieven

Duurzame alternatieven

Duurzaamheid is hot. Maar hoe maak je deze ambities waar, wanneer persoonlijke veiligheid toch echt op nummer 1 staat? Over dit thema zijn we al jaren in gesprek met diverse ketenpartners. Hierdoor kunnen wij u de volgende 3 duurzame mogelijkheden aanbieden.

 

duurzame werkkleding

1. Duurzame selecties

Bij het selecteren van werkkleding kijken we kritisch naar de productieketen. Hierin is de Fair Wear Foundation voor ons leidend. Daarnaast indiceren we de levensduur om belasting op het milieu zoveel mogelijk te voorkomen.

 

recycling werkkleding

2. Recycling

Vrijwel alles is te recyclen. Kleding ook. Daarom zamelen we kleding in en laten we het weer verwerken tot halffabrikaten voor andere producten. Om dit proces mogelijk te maken, bieden we kleding die eenvoudig te ontleden is.

 

 Video: Gezamenlijk nadenken over duurzame alternatieven

 

circulaire werkkleding

3. Circulaire opties

Nieuwe technieken maken het mogelijk om oude kleding te verwerken tot nieuwe kleding! Een zorgvuldig procesbeheer is vereist om de basisstof in nieuwe kleding te gebruiken. Met het toegevoegde kledinglabel van Dutch Awearness kun je de kledingstoffen herleiden.

 

Bent u geïnspireerd? Of wilt u geïnspireerd raken? Ga dan met ons in gesprek. Samen kijken we hoe wij uw PBM of kledingbestand kunnen verduurzamen.

duurzame werkkleding

 

 

 


 

circulaire schoen

Circulaire schoenen

Emma Safety Footwear slaagde erin om duurzame schoenen samen te stellen. Elk onderdeel kan worden hergebruikt voor nieuwe producten. Emma biedt 6 duurzame modellen.

werkkleding recyclen


 

 

duurzame werkkleding

Vest met 8 levens
Tricorp ontwikkelde samen met Dutch aWEARness het concept 'Saved by Design'. De kleding uit dit concept wordt weer ingenomen en opnieuw verwerkt tot doek. Dat proces kan tot acht keer worden herhaald. Dat betekent een vermindering van de CO2-uitstoot en het verkleinen van de textiel-afvalberg. Het RWS-vest hiernaast is slechts  één voorbeeld uit het assortiment.

werkkleding recyclen

 

 


 

 

pbm store

Reduceer het verbruik van PBM 
De PBM-store is vergelijkbaar met een snoep- en frisdrankautomaat. Maar bij VeiligGoed zien we het als een ultieme mogelijkheid om persoonlijke veiligheid laagdrempelig te maken. De store heeft ruimte voor kleine, maar essentiële PBM zoals: oordopjes, stofmaskers, handschoenen, enzovoorts. 

U heeft inzicht en controle over de uitgifte per medewerker. Dit zorgt dat het verbruik van PBM daalt. En minder verbruik scheelt niet alleen kosten, maar spaart ook het milieu. 

werkkleding recyclen