Warme Truiendag: Wij doen niet mee!

02/02/2018


Vandaag is het #warmetruiendag. Duizenden mensen trekken een dikke trui aan en zetten de verwarming wat lager. Beter voor het milieu en gezellig op de werkvloer. Maar bij VeiligGoed doen we niet mee met de Warme Truiendag. Niemand heeft een warme trui aan en de temperatuur wordt ook niet lager gezet.

duurzame werkkledingZijn we dan helemaal tegen het idee van #warmetruiendag? Helemaal niet. Maar voor ons hoeft het niet: al jarenlang maken we met tevredenheid gebruik van een bodemenergiesysteem. Dit systeem onttrekt warmte uit het grondwater, pompt het omhoog en verwarmt het hele pand. De temperatuur is prettig en constant en er wordt nauwelijks energie verbruikt. Energiezuinig, voordelig en ideaal in tijden waarin gasverbruik een issue wordt. Voor ons geen warme trui.

Hoe warm zijn onze truien?
Toch willen we iedereen een warme trui aanbevelen! Zeker voor onze klanten die in de kou aan de weg bouwen, op hoogte werken of op een werf aan schepen lassen. Van onze isolerende kleding maken klanten dankbaar gebruik. Maar zijn ze wel groen? Hoe ‘warm’ zijn onze truien eigenlijk? 

Groen & Eerlijk
VeiligGoed is aangesloten bij de Dutch Awearness: een netwerk dat het mogelijk maakt om kleding opnieuw te gebruiken. Met een CCMS-systeem wordt in kaart gebracht waar grondstoffen vandaan komen en hoe duurzaam een kledingstuk eigenlijk is. Een belangrijke techniek om duurzame textielinnovaties te realiseren.

Daarnaast kijken we kritisch naar onze leveranciers. De Fair Wear Foundation helpt daarbij. Zij controleren hoe eerlijk de productieketen is en verbeterd de werkomstandigheden in fabrieken waar onze kleding wordt gemaakt.

Naast deze innovaties kijken we natuurlijk nog verder. Zo helpen we onze klanten besparen met onze PBM-store, herbruiken we verpakkingsmateriaal, creëren we efficiënte bestelprocessen, helpen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, enzovoorts.

Eerlijke werkkleding

Warm aanbevolen!
Warme Truiendag 2018. Doe mee en trek een warme, groene, eerlijke trui aan. Wees kritisch in je selectie werkkleding en maak de wereld weer wat mooier!

 

Adriaan de Vreugd is als systeembeheerder medeverantwoordelijk voor het beheer van het bodemenergiesysteem. 

« naar overzicht