Zo zet je een FFP2-masker hygiënisch op

21/04/2020

Bij gebruik van een gecertificeerd FFP2masker is het zaak om alert te blijven! Door aanraking van het masker kan overdracht van het virus alsnog optreden. Hygiënisch werken is daarom van groot belang! 

De stelregel is: Raak het masker tijdens gebruik nooit met de handen aan!Opzetten:

  1. Bij het opzetten van het masker is aanraking onvermijdelijk. Hierom is het belangrijk om ‘schoon’ te starten door de handen ontsmetten met desinfectiemiddel.
  2. Plaats het bovenste elastiek op het achterhoofd (kruin)
  3. Plaats het onderste elastiek in de nek onder de oren.
  4. Het is belangrijk dat het masker goed aansluit op het gelaat. Dit kun je controleren door aan de elastieken te trekken. Zo voel je of het masker onder de kin valt en aansluit op het gelaat.
  5. Om op de neus aan te sluiten, verbuig je het metalen neusclipje. Doet dit met middel- en wijsvinger. Vermijd aanraking van het overige gedeelte.

Tijdens gebruik moet je het masker niet aanraken met de handen!

Beschikbaarheid van FFP2-maskers

Er is veel vraag naar producten die besmetting van het Corona-virus kunnen beperken. Bij VeiligGoed zoeken we voortdurend naar mogelijkheden om deze producten in te kopen. We bieden deze producten ook aan de zorg/overheid. Maar deze geven aan dat ze eigen kanalen en nieuwe producties hebben. Daarom bieden we de maskers nu ook aan in andere vitale sectoren. 

Bekijk hier onze producten


Afzetten:

  1. Doe eerst je handschoentjes uit of ontsmet je handen met desinfectiemiddel.

  2. Pak het bovenste elastiek vast en trek hem daarna over het hoofd. Doe daarna hetzelfde met het onderste elastiek vanuit de nek. Raak daarbij het gezicht en het masker niet aan!

  3. Laat het masker meteen in de afvalbak vallen.

Let op: lees altijd de meegeleverde gebruiksaanwijzing. 

FFP2, instructie

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. 

Coert de Jongste
Veiligheidskundige
0184-434455

Beschikbaarheid van FFP2-maskers
« naar overzicht