Corona: Vraag naar mondmaskers

30/01/2020

De afgelopen dagen is er een groeiende vraag naar filtermaskers en andere producten. Hierdoor zijn er nu flinke tekorten aan filtermaskers in de markt. Door de grote vraag en de exportbeperkingen uit China is de verwachting dat deze tekorten langer zullen duren. Om te zorgen dat onze klanten toch veilig kunnen werken, hebben we een aantal maatregelen genomen:

1. Bij grote bestellingen wordt er per order beoordeeld of er kan worden geleverd.
    - De bedoeling hiervan is dat we out-of-stock-situaties voor onze vaste klanten voorkomen.
    - Klanten kunnen gewoon hun reguliere bestellingen blijven doen.
2. Er is extra voorraad besteld bij onze leveranciers

Wat is het Corona-virus?

Het Corona-virus is een veelvoorkomend virus. Deze nieuwe variant wijkt echter af en is daardoor moeilijker te bestrijden. Daarom wordt het ‘nieuw coronavirus’ genoemd. Besmetting zorgt voor koorts en luchtwegklachten die tot longontsteking kunnen leiden. Bij oude en zwakke mensen kan dit fataal worden.

Het virus is van mens op mens overdraagbaar. Maar hoe dat precies gaat, is nog onbekend. Vermoedelijk zorgt de adem voor de meeste besmetting.

Corona PBM

Wanneer moet je jezelf beschermen?

In omgeving waar kans is op besmetting moet je jezelf beschermen. Officieel valt alleen het gebied Wuhan onder ‘besmet gebied’. In Nederland lijkt bescherming nog niet noodzakelijk. Het kan zich echter snel verspreiden: ook in Canada en Europa is het nieuwe coronavirus al gevonden.

Probeer bezoek aan besmet gebied te vermijden. Als dat toch nodig is, is het aan te raden om al tijdens het reizen jezelf goed te beschermen. Dat geldt ook als je contact hebt met mensen die in besmet gebied zijn geweest.

Kan een standaard mondmasker beschermen?

Maskers zijn echter alleen effectief als ze je mond en neus goed afsluiten. Veel mondmaskers (zoals operatiemaskers) werken dus beperkt. Het virus dringt alsnog langs het masker.

Mondmasker Coronavirus

Hoe kun je jezelf wel effectief beschermen?

Hygiëne is het belangrijkste middel om besmetting te voorkomen. Zorg dus dat je regelmatig je handen wast. Middelen die effectief beschermen, zijn:

  • Stofmaskers (FFP2/FFP3): schermen je mond en neus effectief af. Een filter zorgt dat de ingeademde lucht gefilterd wordt.
  • Vloeistofdichte handschoenen: om te voorkomen dat het virus op de huid komt en via je handen in aanraking komt met mond, neus of ogen.
  • Brillen: contact tussen oog en handen moet je zoveel mogelijk vermijden. Een afsluitende bril zorgt ervoor dat je ogen niet besmet raken of besmetting verspreiden.
  • Coveralls: sluiten je gehele lichaam en hoofd af.


PBM coronaZorg dat deze beschermingsmiddelen regelmatig gereinigd of vervangen worden! Heeft u meer vragen over deze beschermingsmiddelen? Neem dan gerust contact met onze klantenservice.

Patrick Verheij
PBM-adviseur


Voor meer inhoudelijke info: rivm.nl

« naar overzicht