Snuffelen bij WVG

09/07/2019

 

Portret Jos

Hallo allemaal,

ik ben Jos van Maren en woon in Alblasserdam. Ik ben 15 jaar oud en zit in het 3de leerjaar in het VMBO-GT. Mijn opleiding is economie en ondernemen. Ik zit op het Driestar College in Lekkerkerk. En moest van mijn school een stage doen. Mijn vader had toen een advertentie op LinkedIn gezet en Van Wijngaarden Veiliggoed heeft gereageerd. Dus zo ben ik hier terechtgekomen. 

 

 

 

PBM Dag 1

Ik ging vandaag met Stefan de Wit mee. Hij is vertegenwoordiger en reist dus veel. Ik ging met hem mee naar Tholen. Naar een bedrijf om het kledingbeheer vast te leggen. En daarna gingen we naar Geldermalsen om kleding op te halen. Toen reden we terug naar Sliedrecht en volgden we het proces  dat gebeurt na zo’n verkooptraject. En de verdere middag hebben we zijn spullen voor een training valbeveiliging klaargezet.

 

VeiligGoed 1Dag 2

Ik liep mee met de balie en magazijndienst. Ik heb daar geleerd om bonnen te picken en te sealen. Maar ook om de bonnen af te melden en met klanten om te gaan. Ik heb ’s ochtends met Astrid meegelopen en ’s middags met Jonathan. Astrid betrok me vooral bij dingen en dan deden we het samen. Ook leerde ze me veel. Jonathan gooide me in het diepe en liet me vooral vragen stellen. Ook liet hij mij orders picken. En ik moest het dan uitzoeken. Alleen het sealen deden we samen.

 

WERKKLEDINGDag 3

Vandaag mocht ik meelopen met de vertegenwoordiger Patrick Verheij. ’s Ochtends deden we vooral mail uitwerken en telefoontjes plegen. Dat was voor mij best wel saai, maar aan de andere kant voor Patrick was het heel divers en dus leuk. ’s Middags hebben we klanten bezocht in Rotterdam. En klanten onderhouden zoals dat heet. Dat was leuker omdat je de hele tijd bezig was en omdat je een mooi uitzicht had. Omdat beide bedrijven in een toren zaten (de 9de en de 14de verdieping). Ook kreeg ik van hem en Christiaan een uurtje verkooples.

 

PBMDag 4

Vandaag liep ik met Herbert Bolier mee van de afdeling Marketing. Maar dat was ’s middags pas. ’s ochtends had ik een salesmeeting en een producttraining. Van de producttraining begreep ik niet zo heel veel omdat het vrij technisch was. Maar van de salesmeeting begreep ik gelukkig iets meer. In die salesmeeting leerde ik ook de gouden cirkel kennen. Die was heel belangrijk. Ook werd mij geleerd om het waarom van een bedrijf te weten. Dus die middag zat ik bij Herbert Bolier in zijn kantoor. Hij gaf mij opdrachten die ik zelfstandig moest maken (net als deze opdracht). De opdrachten hadden te maken met mijzelf om mijn blik wijd te houden. Maar ook met het bedrijf zelf, zoals beurzen vergelijken enz.

 

Workwear

Dag 5

Vandaag was eigenlijk hetzelfde als dag 2. We sealden en pickten bonnen. Het enige verschil was dat ik ook met Evelien meeliep en dat er heel veel te sealen was. Ook was het wat drukker in de winkel en bij de balie.

 

 

werkkleding

Dag 6

Vandaag zit ik in het kantoor bij Herbert Bolier. En maak deze en nog een paar andere opdrachten. Het is hier leuk omdat ik de hele tijd zelfstandig bezig bent.

 

 

 

 

taart

Einde

Nu is het alweer de laatste dag op mijn stage. Mijn laatste dag hier was bij de marketing. Ik vind het jammer dat ik weer weg moet. Omdat het hier superleuk is. De collega’s geven je het gevoel dat je erbij hoort. Omdat het hier de laatste dag is heeft mijn moeder een cake gebakken. Dat werd zeer gewaardeerd door iedereen.

« naar overzicht