Week van de RI&E

17/06/2019

week van de rieEen achterhoedegevecht. PBM noemen we een achterhoedegevecht. Want als het goed is, worden de risico's zoveel mogelijk afgedekt met andere maatregelen. Maar... als dat stanlymes uitschiet, als er geen ruimte is voor een steiger, als er onverwacht iets valt... Als, als, als. Dan is de PBM je laatste redmiddel. En dan moet PBM wel z'n werk doen!

In de week van de RI&E geven we één gratis scan weg!

Helaas blijkt de selectie en beheer voor een PBM nog niet zo eenvoudig. In de praktijk zien we dat werknemers voor alternatieve PBM kiezen vanwege het draagcomfort. Of dat werknemers onder- of overgenormeerd aan het werk zijn. Een belangrijke oorzaak zit in de complexiteit van de PBM. Toch is goede selectie en beheer cruciaal om de veiligheid van uw personeel te borgen. 

PBM-scan

Om dit te structureren, hebben wij de PBM-scan ontwikkeld. Hierbij inventariseren we de functies en gaan we de werkvloer op om de risico's en de PBM te inventariseren. We kijken voornamelijk naar de veiligheid en comfort van de PBM. Maar uiteraard adviseren we ook andere maatregelen als die doeltreffender zijn. Het resultaat is een gedegen adviesrapport + een PBM-matrix waarbij aan elke taak/functie een PBM gekoppeld is. Op die manier heeft u de PBM weer netjes in kaart. 

De PBM-scan wordt uitgevoerd door een gecertificeerd PBM-adviseur en getoetst door onze veiligheidskundige.

PBM-scan PBM advies

1. Inventariseren

2. Analyseren

3. Advies

Achtergrond info PBM-scan

 

Actie

Om onze scan onder de aandacht te brengen, hebben wij In de week van de RI&E een actie: bij elke 10 (vrijblijvende) aanmeldingen, bieden we 1 gratis scan aan. Dit is een scan van een dagdeel door één van onze gecertificeerde PBM-adviseurs. Hieronder kunt u zich vrijblijvend aanmelden om kans te maken op een gratis PBM-scan.  


Aanmelden 

« naar overzicht