Nieuwe helm nodig?

10/06/2019

De veiligheidshelm: niet meer weg te denken van veel werklocaties. Gelukkig maar, een helm kan veel leed voorkomen. Naast het bieden van veiligheid, zijn er meer nuttige functies. We noemen er vier:

Veiligheidshelmen, PBM

1. Zichtbaarheid

Het opvallend zichtbaar zijn wordt vaak in kleding tot uiting gebracht, maar ook de veiligheidshelm kan hier een mooie rol spelen. Het zal niemand verbazen dat een medewerker met een standaard donker gekleurde helm in het niet valt bij een medewerker met een lichtgekleurde, reflecterende helm. Dat effect is bij daglicht al goed zichtbaar, maar bij nachtelijke werkzaamheden is dit zelfs onderscheidend tussen het in het geheel niet zichtbaar zijn en het duidelijk opvallend aanwezig zijn. Voorkomen is beter dan genezen, in veel situaties draait alles om gezien worden. Zichtbaar zijn kan veel ongelukken voorkomen.

2. Functionaliteit

Tijdens de werkzaamheden kan de drager van de helm verschillende behoeften hebben, waarin de helm uitstekend kan voorzien. Denk aan bescherming tegen zonlicht. De (ventilerende) helm beschermt het hoofd, maar kan ook worden uitgerust met een zonwerend vizier. Ook is gehoor- of gelaatsbescherming prima te combineren met de helm. Verschillende opties kunnen eenvoudig in de helm worden bevestigd. Maar wat te denken van voorzieningen in de helm die het mogelijk maken om verlichting op de helm te dragen? Bijvoorbeeld varianten verlichting die met extra accucapaciteit werken, en zeer solide op de helm te bevestigen. Zijn.

3. Onderscheid

Een helm is een ideaal middel om, op een locatie waar meerdere mensen werkzaam zijn, het onderscheid in bijvoorbeeld functie aan te geven. Dat kan bijvoorbeeld worden ingezet om bezoekers te onderscheiden van bedrijfsmedewerkers, maar ook om direct inzichtelijk te maken welke medewerkers behoren tot de BHV-groep.

4. Herkenbaarheid

Je helm zorgt voor herkenbaarheid. Dat kan met kleur, maar ook met de juiste bestickering of bedrukking. Met de juiste keuze creëer je uniformiteit op de werklocatie en zorg je voor opvallende, trotse medewerkers!

PBM-adviseur Alexander

 

Wil je meer info over helmen of andere PBM? Doe gerust een belletje 

PBM-adviseur
Alexander Oudshoorn

 

 

« naar overzicht