Robust: Comfortabele overalls

15/11/2018

PBM-adviseurPBM-adviseur Patrick Verheij

Lasspetters, hoogspanning, chemicaliën, enzovoorts. Werknemers hebben in hun dagelijks werk te maken met tal van risico’s. Velen hijsen zich met tegenzin in een harnas om veilig, maar vermoeid thuis te komen. Wijngaarden VeiligGoed zoekt voortdurend naar oplossingen die comfortabeler zijn. Robust is daarmee een welkome aanvulling op het assortiment!

Overall robust vlamvertragend

Robust overall antistatisch

Het is hoog tijd om veiligheid comfortabel te maken. Zo zijn medewerkers meer gemotiveerd om zichzelf te beschermen. Wat we nodig hebben? Kledingstoffen die lichter, zachter en meer ademend zijn:


1. Lichter

Kledingstof wordt uitgedrukt in gram per m2. Het lijkt weinig, maar in kleding zit veel stof verwerkt. Beschermende kledingstoffen zijn hierdoor vaak zwaar. Maar met een goede verdeling van verschillende (en nieuwe) grondstoffen kan dit een stuk lichter!

2. Zachter

Stevige stoffen voelen vaak stug aan. Dat heeft te maken met dikte van het doek en de eigenschappen van de grondstof. Hierdoor kan de kleding gaan schuren. Medewerker gaan daardoor zachtere onderkleding dragen. Maar daar krijgen ze het weer warm van. Door de keuze voor soepelere grondstoffen is dit niet nodig.

3. Meer ademend

Wie hard werkt, gaat vanzelf zweten. Vaak hebben we dat niet in de gaten doordat vocht wordt opgenomen in de kleding. Maar bij sterke, stevige stoffen is deze vochtopname vaak een stuk lager. Door een goede combinatie van (nieuwe) stoffen worden zowel sterke als soepele eigenschappen gecombineerd.

Robust overall werkkleding

Industrie overall
De afgelopen periode hebben diverse klanten de overalls van Robust afgenomen. De eerste bevindingen zijn erg positief. Dat heeft te maken met oplossingen op bovenstaande drie punten. Om diverse type werknemers te beschermen, biedt Robust twee soorten kledingstof:

Industry

KATOEN 79% POLYESTER 20% ANTISTATIC 1%

Deze stof is zeer ‘robust’. Het is geschikt voor medewerkers met zware laswerkzaamheden. Door de satijnweving is de stof glad en soepel, waardoor vonken en lasspetters van de stof afrollen. Het biedt een genormeerde bescherming tegen industriële hitte en vlamgevaar en zorgt voor een minimale gatvorming. Ook beschermen ze tegen kleine spatten chemicaliën. De vlamvertragende eigenschappen zijn tot tenminste 50 wasbeurten gegarandeerd.

Comfort

MODACRYL 51% LYOCELL 43%
PARA-ARAMIDE 5% ANTISTATIC 1%
     

Deze stof is speciaal door de toevoeging van lyocell. Dit zorgt voor een hoog draagcomfort in warme werkomgevingen. Het heeft een hoge vochtopname waardoor het droog en koel aanvoelt. De toevoeging van modacryl en para-aramide zorgt voor bescherming tegen hitte, vuur, flash-over en vlamboog. Bovendien behoudt het zijn kleurechtheid na meerdere industriële wasbeurten.

 

 

catalogus robust aanvragen

Met deze twee stoffen ontstaat er een breed palet aan oplossingen. Robust biedt momenteel 4 verschillende overalls en 2 jas + broekcombinaties. Zo kunnen we elke werknemer in industriële werkomgevingen op een comfortabele manier beschermen. 

 


Vraag hier de brochure aan:

 

 

 

 

« naar overzicht